Wat is ’t Noaberschop?

’t Noaberschop is dé vereniging voor Twentenaren en Achterhoekers die studeren in Wageningen. De vereniging telt ongeveer 40 tot 50 actieve leden, en daarnaast is er een grote groep afgestudeerde Noabers, de Old-Noabers. We hebben gezelligheid en gemoedelijkheid hoog in het vaandel staan, zoals je kunt zien aan het borrelglaasje in ’t gevelteken en zoals je (hopelijk) merkt als je met een Noaber praat. Iedere week zijn er één of meerdere activiteiten bij de Noabers, die meestal door ’t Bestuur worden georganiseerd. Hieronder zie je wat we zoal gedaan hebben afgelopen jaar:

  • Poolen
  • Barbecueën
  • Kanovaren
  • Klootschieten
  • Carnaval vieren in Wageningen en Albergen
  • Spelletjesavonden
  • Lasergamen
  • Noaberweekend
  • Interne competitie voetbal bij Thymos
  • Interne competitie knotsbal bij Thymos

Noaberoamd

Eens in de moand wordt er vergaderd. Op de eerste donderdag van de maand  bespreken we vanaf 20:30 onder het genot van een pilsje de activiteiten die geweest zijn en nog komen gaan. Ook de kemissies en de wisselende sportuitslagen komen dan aan bod. Om een uur of 11 is de vergadering afgelopen, en dan gaan we met z’n allen uit in Wageningen.

Wat je verder nog moet weten over ’t Noaberschop

Om lid te kunnen worden van ‘t Noaberschop hoef je geen plat te kunnen praten. Als je niet uit Twente, de Achterhoek of Salland komt maar er wel familie of vrienden hebt wonen ben je natuurlijk ook van harte welkom. Als laatste moet je nog weten dat er bij de Noabers niet aan kliekjes, jaarclubs, disputen of andere onzin wordt gedaan. Een ontgroening of verkapte ontgroening in de vorm van een VIT vinden we westerse fratsen, dus daar doen we ook niet aan. Ieder goed idee wordt aangegrepen, of je nu eerstejaars of zesdejaars bent!

’t Noaberschop, Premium Plezeer. Woar (bienoa) alles mag, en niks hoof!

Interesse gekregen?

Ben je enthousiast geworden? Via een mailtje naar noaberschop@wur.nl kun je je e-mailadres en telefoonnummer vrijblijvend achterlaten. Je krijgt dan een uitnodiging voor de volgende activiteit van het Bestuur. Als je uitgeschreven wilt worden is dat natuurlijk altijd mogelijk!

Noaberleed

Het Oale Noaberleed is ons verenigingslied. De tekst kun je hieronder vinden:

Aan de oever van de Dinkel
zat ne Noaber heel alleen.
Heel alleen zat hij te treuren,
want zien Noaberschop was heen.
Mer opeens heurd hee wat zingen.
t Lik wa t oalde noaberleed.
t Oalde leed um met te zingen,
zoo verdwient zien stil verdreet.
Aan de oever van de Dinkel
zit gin noaber meer alleen.
Nich alleen zich vol te drinken,
want wie Noabers bint bie-een.

 

Luister hier naar ’t Noaberleed: